2024 ensimmäinen KULKUrien tapahtuma on 1.6 LazyAss Ranchilla järjestettävä, järjestyksessään ensimmäinen Mrs.Rooster-musiikkifestivaali (Kullaan kirkkotie 28, Ulvila). Musiikkitapahtuma tarjoaa kävijöilleen ensiluokkaista kantria ja dirty bluesia neljän ulkomaalaisen artistin toimesta. Tapahtumapaikalta löytyy sekä anniskelua että ruokaa, tästä johtuen tapahtuma on K18. Idyllisen tapahtumapaikan vuoksi paikkoja on rajoitetusti, joten liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin osoitteesta netticket.fi. Tapahtuman liput ostettavissa myös yleisimpiä kulttuurietuja käyttäen (Edenred, Smartum, ePassi)

Esiintyjät:

The Bonnevilles

Pohjois-Irlannin Lurganissa 2009 perustettu The Bonnevilles on omaperäinen ja epätodennäköinen yhdistelmä Mississippi Hill County bluesia, punkia ja raakaa, perusmuotoista rock´n´rollia. Eräässä levyarvostelussa (Trash City) yhtyeen soundia kuvattiin sanoin: "Hound Dog Taylor and RL Burnside using Black Sabbath's equipment". Duo itse on kuvaillut musiikkiaan termillä "garage punk blues".

Konstailemattoman kaksikon muodostavat kitaristi/laulaja Andrew McGibbon, Jr sekä rumpali Chris McMullan. Kaksikko on julkaissut neljä studioalbumia; "Good Suits & Fighting Boots" (2010), "Folk Art & Death Of Electric Jesus" (2012), "Arrow Pierce My Heart" (2016) sekä "Dirty Photographs" (2018). Lisäksi yhtye on julkaissut Live-albumin "Tape Saturation Overdrive, Live In Belfast" (2014).

Yhtye on esiintynyt ympäri maailmaa, herättäen ihastusta energisellä lavashow'llaan ja ennakkoluulottomalla heittäytymisellään. Euroopassa yhtye on esiintynyt kiertueilla mm. Kid Congo Powersin, T-Model Fordin sekä Black Diamond Heaviesin kanssa.

2015 The Bonnevilles vieraili Amerikkalaisen Bluesin syntykehdossa, Claksdalessa, Mississipissä, esiintyessään osana perinteikästä Deep Blues Festivalia. Samana vuonna Bonnevilles kirjoitti levytyssopimuksen Yhdysvaltalaisen Alive Naturalsound Recordsin kanssa, joka tunnetaan useista raakaa blues-rockia julkaisevista artisteistaan.

The Bonnevillesin julkaisemaa musiikkia on käytetty lukuisissa elokuvissa ja sarjoissa, viimeisimpänä Amazon Primen "Reacher"-hittisarjan toisella kaudella.CATL

Suomen ensiesiintymisensä Mrs. Roosterissa tekevä, Torontosta kotoisin oleva CATL on The Bonnevillesin tapaan rohkeasti bluesia, punkia ja rock´n´rollia yhdistelevä duo. Avioparin Jamie Fleming (kitara/laulu) ja Sarah Kirkpatrick (rummut/laulu) muodostama yhtye on perustettu 2008 paikkeilla, alun perin triona. Vuoden 2014 jälkeen duoksi muuttunut yhtye on julkaissut 5 täyspitkää albumia, ja keikkaillut laajalti niin Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassakin.

Yhtye nojaa musiikissaan parhaaseen juke-joint-perinteeseen, 1940-luvulla valmistettuun Gretsch-kitaraan sekä kaksiosaiseen rumpusettiin. Minimaalisuudestaan huolimatta yhtye kuulostaa kokoaan suuremmalta, ja yhtyeen esiintymisten hurja intensiteetti on kerännyt kiitosta sekä erilaisilla festivaaleilla, että hämyisissä baareissa Yhdysvaltain syvässä etelässä.

"This "gruesome twosome" is a stripped down, juke-joint blues band that will make you drink n' sweat til you can't drink n' sweat no more" (Perlich Post)

Todd Day Wait & Pat Reedy

Sekä Todd Day Wait että Pat Reedy asuvat nykyään Nashvillessa, Tennesseessä. Miesten tarinat ovat erilaisia, mutta niissä on myös paljon yhtymäkohtia.

Kumpikaan ei ole alun perin Tennesseestä, eikä kumpikaan ole levy-yhtiön tai tuotantoyhtiön castingin tuote. Molemmat ovat elättäneet itsensä vuosia katusoittajina New Orleansissa. Kummallekaan sekalaiset hanttihommat muusikon uran ohella rakennustöissä ja baareissa eivät ole vieraita. Molemmat ovat ajelehtineet vuosia päämäärättä ympäri Yhdysvaltoja ennen muuttoaan Nashvilleen. Molemmat ovat hioneet muusikon taitonsa kovalla työllä ja hurjalla määrällä esiintymisiä Yhdysvaltojen kaikissa kolkissa. Molemmat ovat esiintyneet myös lukuisilla kiertueilla ympäri Eurooppaa. Ja ovatpa miehet esiintyneet yhdessäkin! Lisäksi molempien urat ovat saaneet viime vuosina nostetta suositun WesternAF YouTube-kanavan julkaisemista huikeista live-esiintymisistä.

Mrs. Rooster on äärimmäisen iloinen voidessaan toivottaa nämä kaksi ehtaa modernin vaihtoehto-countryn nimimiestä lämpimästi tervetulleeksi!